Alussa oli

...muuan hitsaajanalku.

Hitsin Koirien ensimmäinen kipinä singahti alun perin jo vuonna 2006 kun opiskelin metallialaa.

Lemmikkipalstojen keskustelufoorumilla joku valitti tokoesteen puutetta ja minä tarjouduin tekemään semmoisen. Niitä olisi mennyt enemmänkin, mutta muihin hommiin siirtyminen esti hitsailut.

Muutaman vuoden horrokseen jäänyt siemen alkoi orastaa syksyllä 2011. Monen eri asian summana aloin harkita omaa pajaa, missä voisi värkkäillä kaikenkarvaisia kapineita koiraharrastajille. Ajatus kaatui kalliisiin aloituskustannuksiin ja epätietoisuuteen tulevista markkinoista.

Hyppyeste jäi kalvamaan takaraivoon ja impulsiivisena ihmisenä hankin tärkeimmät työkalut näpertääkseni kasaan prototyypin, jonka rakenne poikkesi huimasti edukseen alkuperäisestä. Koska tiloja ei ollut ja oma työ tulee kalliiksi muutenkin, kuulin viisaammilta, että alihankinnan käyttäminen kannattaa.

Yritykseni nimi on herättänyt hilpeyttä etsiessäni työkaluja, tarvikkeita ja alihankkijoita.

Siitä saan kiittää omia koiriani. Mietin nimeä eräänä iltana yöpuulle asetuttuani. Pyörittelin sanoja mielessäni, mutta nukahdin kesken kaiken. Yön pimeydessä jompikumpi koiristani astui vinkulelun päälle. Skviik!!

”Helevetin rakit!” oli ensimmäinen ajatukseni unen keskeydyttyä, mutta harmi hävisi kun idealamppu syttyi. Sievensin ärähdyksen salonkikelpoisempaan muotoon ja homma alkoi olla sitä myöten paketissa.

 

 


(C)Hitsin Koirat